Film

Twilight –  Breaking Dawn Part 2:

Skærmbillede 2012-12-20 kl. 13.42.18

Breaking Dawn Part 2 er den sidste film i den succesfulde Twilight serie som er skrevet af forfatteren Stephanie Meyer, hvor den første film havde debut første gang i 2008. Historien er nu kommet til en ende og den sidste bog strækker sig over to intense spillefilm. Filmen er instrueret af Bill Cordon, som har været med til at instruere mere end en Twilight film i serien, da han tidligere instruerede Part 1 af Breaking Dawn.

Skærmbillede 2012-12-20 kl. 13.43.22

’Breaking Dawn Part 2′ er billedmæssigt den flotteste film i rækken, og især Kristen Stewart, der spiller Isabella Swan, er vokset som skuespiller end hvad man før har set i de forrige film.

Det verdensomspændende millionpublikum kender allerede historien, og selv om vi nu er nået til klimaks, hvor Bella vågner op som vampyr efter den problematiske fødsel af hendes og Edwards datter, Renesmee, hvilket resulterer i det store opgør med Vultarierne, så er filmen blottet for dramatisk sans. Måske funkler sidste kapitel ikke helt så meget som sine tidligere film i den succesrige serie, men ’Twilight’ er stadig saft- og kraftfuld underholdning for hele familien.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2DYH2t8fCqo

Hobbitten:

Skærmbillede 2012-12-20 kl. 13.44.05

’Hobbitten – en uventet rejse’ instrueret af Peter Jackson, var oprindeligt den første bog der blev lavet for at give læseren et lille forsmag på trilogien ’Ringenes herre’. Hobbitten er en fantastisk flot animeret film, med flotte effekter og er en storslået animation som opsluger en fuldstændig.

3D effekterne er flotte og det samme er de computergenerede trolde, dværge og orker osv. Grunden til at denne film er så skarp billedkvalitet er fordi man har brugt noget der hedder HFR-teknik der kort fortalt går ud på, at man bruger 48 billeder per sekund i stedet for de 24, som man oprindeligt bliver brugt.

Skærmbillede 2012-12-20 kl. 13.44.32

Den mest slående karakter er den computergenererede genistreg Gollum (delvist bygget over Andy Serkis spil), der dukker op mod slutningen, og især gådekonkurrencen mellem ham og Bilbo, er en af de få scener, hvor ’Hobbitten: En uventet rejse’ kommer til live som andet end monumentalt udstyrsstykke.

Men hvordan kan det være at en 300 siders bog kan strækkes ud til over godt 9 timers film? På grund af denne minimale handlingsforløb bliver filmen meget langtrukken og som seer kan den hurtigt blive ensformig.

Hobbitten er en storslået oplevelse, der absolut er værd at se. Elementet af humor gør, til forskel for Ringenes Herre, at den næsten 3 timer lange film, er lettere at komme igennem. Også de lange krigs scener er reduceret en del, hvilket gør målgruppen for filmen bredere. Man vil dog blive skuffet, hvis forventningerne stod på en krigsfilm. På redaktionen synes vi at filmen lever op til forventningerne fra bogen og glæder os meget til at se hvordan resten af bogen vil blive illustreret.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=JTSoD4BBCJc

Lavet af: Mathilde, Tanya og Inge

Leave a comment